بابک نخستین در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: استان اردبیل پایلوت اجرای این طرح توسعه خدمات بهداشتی در کشور بوده و این طرح با شکل کنونی و در قالب اعزام پزشک ابتدا از این استان آغاز و هم اکنون در سطح کشور اجرا میشود.
وی با بیان اینکه اولین بار این طرح طی سه سال قبل به مرحله اجرا درآمد، تصریح کرد: در قالب طرح بهداشتی عشایرگردی، خدمات متنوعی در حوزههای بهداشتی، درمانی و سلامت در مناطق عشایری صعب العبور ارائه میشود.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در قالب این طرح تیمهای بهداشتی شامل پزشک، ماما، بهورز مرد و یا کاردان رابط هر ماه یکبار به مناطق عشایری اعزام و بیماران را ویزیت و در صورت نیاز به پزشک متخصص و یا مراکز درمانی ارجاع میشوند.
اولویت دانشگاه را توسعه خدمات بهداشتی در مناطق محروم استان و مناطق عشایری برشمرد و از احداث و فعالیت هشت خانه بهداشت ویژه مناطق عشایری در این استان خبر داد.
وی اضافه کرد: این تعداد خانههای بهداشت طی سالهای اخیر با توجه ویژه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به ارتقا بهداشت جمعیت عشایری، در نقاط تحت پوشش احداث و راه اندازی شده است.
نخستین با اشاره به راه اندازی این مراکز در مناطق عشایری شمال استان و شهرستانهای مشگین شهر و نیر و… متذکر شد: بویژه خدمات بهداشتی و درمانی قابل توجهی در مناطق صعب العبور عشایری شهرستان نیز برای این قشر ارائه شده که موجب ارتقا بهداشتی در این مناطق شده است.
وی در خصوص فعالیت خانههای بهداشت مناطق عشایری بیان داشت: در حال حاضر این مراکز با حضور بهورزان سه روز در هفته فعال هستند اما با افزایش بهورز تلاش میکنیم خانههای بهداشت عشایری از امسال در تمام روزهای هفته خدمات بهداشتی و درمانی ارائه کنند.
نظر شما